De meerwaarde van samenwerken met EDF Elektriciteitswerken zit hem in de details én in het eindresultaat. Voor elk project gaan we namelijk op zoek naar de allerbeste nieuwe technologieën. Bovendien werken we uitsluitend met kwaliteitsmerken en zien we strikt toe op een feilloze uitvoering van de werken. Zo gaan we voor honderd procent kwaliteit, in alles wat we doen. 

CC De Singel

Antwerpen

Kunstencentrum de Singel is een begrip in binnen- en buitenland en een van de belangrijkste Antwerpse culturele gebouwen. Vanwege de complexe constructie, de veelheid aan gebruikte technieken en de hoge afwerkingseisen, was de elektrische installatie een werk van hoge complexiteit. In opdracht van de Artesis Hogeschool en het Fonds voor Culturele Infrastructuur integreerden we nauwgezet op maat gemaakte verlichtingstoestellen en theatertechnische installaties, en systemen voor toegangscontrole, en coördineerden we de algemene elektriciteitswerken met diverse partners, onder wie de Vlaamse Gemeenschap, het Internationaal Kunstencentrum De Singel, De Hogeschool Antwerpen en de VRT.

KMKG, Islamzaal

Brussel

In de islamzaal van het Jubelparkmuseum, een van de Brusselse Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, worden zowat 340 voorwerpen tentoongesteld uit de islamitische kunstwereld. De zaal heeft twee niveaus en werd volledig heringericht. De Regie der Gebouwen deed een beroep op EDF voor de uitgewerkte museale belichting, het domoticasysteem, de lichtregeling en –sturing. We voorzagen ook armaturen op maat om de museumstukken maximaal tot hun recht te laten komen.

Museum Roger Raveel

Machelen aan de Leie

In Machelen-aan-de-Leie kan je de schilderkunst van Roger Raveel gaan ontdekken. De tijdloze stukken werden er ondergebracht in een poëtisch ontwerp van architect Stéphane Beel. Wij zorgden er voor een feilloze integratie van de algemene elektrische installatie en de telefonie in het museum.

Zebra

Gent

Met hun project in de Gentse Zebrastraat wil de Stichting Liedts-Meesen huisvesting, economie en cultuur op één plaats combineren. De site werd onlangs uitgebreid met een nieuwbouw (New Zebra), met een huisrestaurant, kantoren, 36 appartementen, een multifunctionele congreszaal en diverse ontmoetingsplaatsen voor economie en kunst. Wij voorzagen het project van aangepaste gevelverlichting, een parkeersysteem en toegangscontrole. We stonden ook in voor de data-installatie en de algemene elektriciteitswerken.

AZ Vincentius

Antwerpen

De renovatie van het AZ Sint-Vincentius in Antwerpen vereiste een uitvoering volgens strikte planningsfases. Bepaalde delen van het ziekenhuis werden nog tijdens de elektriciteitswerken in gebruik genomen om de continuïteit van de zorgverlening te verzekeren. De smalle straten, met moeilijke los- en laadmogelijkheden, vergrootten de complexiteit van dit project. Naast de algemene elektriciteitsinstallatie, voorzagen we een koppeling met een noodstroomaggregaat, S2 en S3 ruimtes, een centraal batterijsysteem, toegangscontrole en een oproepsysteem voor het verplegend personeel.

Red Star Line Museum

Antwerpen

Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek naar Amerika, op zoek naar geluk en een beter bestaan. In het Antwerpse Red Star Line Museum ontdek je hun verhalen via een spannend parcours en een indrukwekkende video-installatie. In opdracht van de stad Antwerpen realiseerden we de verlichting in het museum en de programmering daarvan, plaatsten we de voedingen voor de multimedia-aansluitingen en installeerden we het datanetwerk.

Navigo Museum

Oostduinkerke

In opdracht van de Gemeente Koksijde realiseerden we de complete elektrische installatie van het visserijmuseum in Oostduinkerke, dat onder meer twee grote aquaria met meer dan twintig vissen en zeedieren omvat. We verzorgden er zowel de audiovisuele inrichting als de lichtregeling en –sturing, en plaatsten er touchscreens, filmspelers en monitors die bezoekers een boeiende, interactieve ervaring bezorgen.

Romeins Archeologisch Museum (RAM)

Oudenburg

Het Romeins Archeologisch Museum, gevestigd is in het abtsgebouw van de voormalige Sint-Pietersabdij in Oudenburg, werd enkele jaren geleden volledig vernieuwd. Onder het geluid van marcherende soldaten, stap je het museum binnen. Levensgrote reconstructies, maar ook video’s, interactieve computers en touchscreens brengen de geschiedenis hier tot leven. Wij zorgden voor een vlekkeloze installatie van alle audiovisuele toepassingen en een verlichtingsinstallatie die perfect op punt staat. 

Diamantmuseum

Antwerpen

Het Antwerpse diamantmuseum werd grondig gerenoveerd en kreeg een eigentijdse vormgeving en invulling. Op een moderne, interactieve manier vertelde het museum het verhaal van de Antwerpse diamant. In opdracht van de Provincie Antwerpen stonden we in voor de elektrische installatie, de integratie van touchscreens en van audiosystemen die van het museum een echt belevingscentrum maakten. 

OLV Ter Duinen - Abdijmuseum

Koksijde

Het abdijmuseum van Koksijde blaast het verleden nieuw leven in met maquettes, levensechte decors en multimediale impressies. In opdracht van de Gemeente Koksijde realiseerden we de elektrische installatie van het museum en het bezoekerscentrum. Daarbij integreerden we meer dan dertig touchscreens, een audiosysteem en andere interactieve elementen, en verzekerden we de vlotte werking van het ticketingsysteem.

Eperon d'Or schoenen en borstelmuseum

Izegem

In het voormalige schoenenbedrijf Eperon d’Or in Izegem werd het schoenen- en borstelmuseum ondergebracht. In opdracht van de Stad Izegem voerden we een lichtstudie uit in het museum, en installeerden wij de verlichting.

In Flanders Fields Museum

Ieper

Het vernieuwde In Flanders Fields Museum confronteert bezoekers uit de hele wereld met de gevolgen van WOI. Daarbij legt het de nadruk op persoonlijke verhalen, die via levensechte personages en met interactieve opstellingen tot leven worden gewekt. Touchscreens, interactieve poppy-armbanden, videoprojecties, geluidsfragmenten, alles staat in het teken van een intense beleving. We installeerden aangepaste museumverlichting en in de dienst toerisme, museumcafé en kenniscentrum, op maat gemaakte pendeltoestellen.

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen?


Neem contact op voor een afspraak,
dan zoeken we samen naar het juiste antwoord op uw vragen.